Kokos- och hallonkaka


» Kommentarer(0) «

Du behöver:
300 g vetemjöl
200 g smör
100 g strösocker
2 ägg, lätt vispade
1 krm salt
300 + 150 g kokosflingor
500 g hallon
florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 180 grader)
. Smörj en liten långpanna med lite smör.
. Smörj en liten långpanna med lite smör.
Blanda mjöl, smör, socker, ägg, salt och 300 g kokosflingor till en slät deg.
Packa in degen i plastfolie och lägg den i kylskåpet i 1 timme.
Kavla ut degen till en 1 cm tjock platta. Använd en kavel som du har strött mjöl på.
Lägg degen i botten av långpannan. Den ska upp lite på sidorna.
Fördela hallonen på degen och strö över florsocker. Täck med 150 g kokosflingor.
Grädda i 20-25 minuter, eller tills kakan är brun på ytan. Låt svalna och skär sedan i fyrkanter.
Kommentarer
Trackback